:: NEuroNS THougHT::: Photo Day Challenge->day 6

Wednesday, 6 March 2013

Photo Day Challenge->day 6

#Letter
mula mula puas gak pikir, letter means surat o huruf . siap google translate lagi tau . haha . jangan gelakkan . pastu , ikut sesedap rasa dan idea yang tetiba muncul . tadaaa . inilah hasilnyaa..


okay. serious kita memang ikut sesedap rasa . haa, inilah surat surat yang dikumpul sejak sekolah . budak budak memang macam ni . So, dengan kekreatifan yang ada dalam diri , kitorang lipat lipat la jadi comel . Kitorang memang selalu main tulis tulis surat . haih . macam orang zaman dulu pula :p 

Kitorang akan bagi surat ni time ada member nak pindah ke, time tengah gaduh ke . takpun wish gudluck pereksa , kalau tak sempat bagi kad . Kad pun ada kitorang buat . lagi lagi kad raya buat yang duk hostel ni , memang semuanya homemade lah kan . Tapi, lagi suka bagi surat , boleh curahkan semua sampai melimpah ruah , nak nak time tengah tacink . hehe^^

Maybe , ada yang dah tau cara ni . Tapi, buat yang belum tahu. bolehlah cuba . Kalau nak bagi member . Kalau nak bagi gf or bf korang better buat bentuk love je . Origami love pun kita reti jugak tau :) Nak suh ajar ke ?

Kalau tengok gambar rasanya korang akan faham kott . Tapi, ini dia step serba ringkas mengikut gambar :

1. mestilah ada sepucuk surat . pastu, lipatkan segi tiga macam dalam gambar.
2. ambil hujung kiri ,lipat ke kanan.
3. terbalikkan dia . means jangan nampak lipatan tu lah.
4. lipat hujung bawah (agak agak je besar dia)
5. lipat lagi sekali . 
6. haa, nampak kan macam ada lipatan tuu. pastu masukkan bucu atas tu dalam lipatan tu .
SIAP ! korang bolehla hias hias and tulis recipient atas tu .

faham tak ? kalau tak faham , jangan malu malu tanya :)

p/s: sekali lagi entry yang panjang lebar siap tutorial bagai untuk photo day challenge . harap maaf -.-

2 comments:

Meyra John said...

Teringat zaman menengah dulu. Dulu I and BFF i pun macam ne jugak. Tulis2x surat and balas, hampir 2tahun kitaorang buat mcm tu. Haha. Kita 1sekolah jugak pun, lain kelas tapi 1bas and jiran je pun. Magic kan magic. Awesome tau! Btw, nice tuto and good luck utk photo challenge! ^^

fathin nadia said...

ahaa . BFF is important person in our life :)