:: NEuroNS THougHT::: Reunion Diva Devoks Predominate

Wednesday, 10 April 2013

Reunion Diva Devoks Predominate

haa kau . nama pun dah vogue gituuu . apatah lagi ahli ahlinya kan . walaweh semuanyaa . Predominate nama batch kami . and Divass tu only Gegurl okayy . laki lantak depa lahhh . hahahha*evil laugh*

okayy, dah tak sabaq ni nak story mory holidayy yang best lagi gila kentang ni . patutnya entry ni kena siapkan semalam . tapi tiduq jaa kerja aku ni .sekarang ni pun tengah tengok tv , adi putra yang handsome tuu on air . mana boleh terlepas kan . memang tak fokus lah aku nak taip dan kena taip lelaju masa iklan tv3 yang 5 min tu . heheh .

okay, kitorang buat reunion kat Teluk Chempedak , Kuantan . Haa kau , jauh gilaa aku merantau . dari Selat Melaka nuuun pegi ke Laut China Selatan . Punya la semangat haihhh . Disebabkan aku jauh , aku sleepover rumah mirra dulu kat ampang . The next day, baru kitorang gerak pepagi kakak dia hantar . Jimat sikit kann . Kalau nak naik bas , memang malas la aku nak pii .

Aku ngan Mirra je dari Kl , yang lain sume memang taiko pahang . dari Temerloh, Bera, Pekan n Tuan Rumah,Kuantan . Diorang taktahu yang aku pergi . Bajet retis je nak surprise2 . hehe . memang menjadi pun , suma do sebok tanya "ehh , naia ada ? waa tak sangka tak sangkaa !" Nampak tak kefamousan akuu *sepak budak ni kang*

kitorang jumpa kat ECM . Peluk cium kat tengah tengah mall plus jerit jerit sakan macamlah mall ni Pengetua sekolah kitorang punya . pergi makan kat foodcourt . sambung meja sampai dah tak cukup meja makan tu haihh . around 20 jugaklah kami kami ni dari 75 orang . bes bila lintas jalan , berbaris ha kau . sian kereta kereta . kami kan Divass , perlu diberi keutamaan kayy .

Then, terus pergi naik rapid yang padat melebih dari tin sardin tu haihh . maklumla free kan , masing masing serbu la nak naik . terpaksa la berdiri dengan menggalas beg yang berat namun gelaksakan itu wajib ! Setengah jam dalam bas yang sesak , baru kita orang dapat jejakkan kaki kat Teluk Chempedak dan terus check in . Tak sabau rasanya nak mandi pantaiii . So far, motel ZA Nusantara ni notbad lah untuk kami as penganggur ni . Murah dan ok laa . Ada aircond . Rasa macam menyesal amik dua bilik sebab satu pun dah cukup actually . 

berehat sekejap sebelum check in sambil bergambar sakan

selepas itu kami pun pergi pantai . Jalan kaki je, takdelah jauh mana . Kat sini , macam macam ada . Ada kfc, Mcd , BurgerKing . memang bes la . Coolblog pun ada tauu . Pilih je kau nak yang mana . memang beza lah kan dengan pantai aku ni haaa (-_-)

kitorang celup celup kaki je petang tu . sedihnya aku tak terkata . Yelaa, buat penat je la datang jejauh tak dapat mandi . Bebudak lain ada yang mak tak bagi , ada yang tak bawak baju lebih ada yang itu ada yang ini . sudahnyaa kami hanya bergambar dengan S3 , S3 mini , dan aku SS . ??? syok sendiri~~

  
cantik kan air lautnyaa sama cam orang dalam pic ni haa

Malam tu ada yang dah balik . Ada gak yang tidur rumah kawan kitorang sebab rumah dia dekat je kan . So, kitorang yang tinggal ni pun rehat rehat jap dalam bilik tuu . Then siap siap nak pergi makan . Mana taknya , semua dah kebuluq haihhh .

ini gaya orang seminggu tak makan~

kenyang perut suka hati ! yayy . lepastu, kami lepak lepak tepi pantai menikmati angin pantai yang sepoi sepoi bahasa gaya ombak rinduu . ececeee . jalan jalan kat ekspo . Sheratik dengan Safra main paintball . Bolehlah hantaq depa pi lahad datu pasni . errr~ gamba ada dalam facebook ,malas nak upload,takut berat sangat pulaa *cakap jela sebab takde gamba kau atynadya ooi*

disebabkan mereka ni tidak tahan melihat muka aku yang tersangat syahdu serta bersimpati setelah aku membuat muka comel gara gara tak dapat mandi . Kitorang pun plan nak pergi mandi keesokkan harinya . hehe , nampak tak permainan aku . Lepas subuh terus siap siap turun pantai . sanggup meredah kedinginan yang menemusi tulang belulang ni semata mata nak mandii . dapat gak tengok sunrise yang indah . Subhanallah....

tu diaa , punya eksaited main air
selepas ituu , kami pun siap siap nak balik dahh . check out dalam pukul 10 .

haa, nampak tak beg besa yang terselit dalam gambar tuu . Tu kepunyaan Fiza . Rumah dekat kan , bolehla bawak beg besaq besaq . Besar besar pun multifunction tau uollss . Dalam tu macam macam ada . Ada iron (yang aku suruh bawak), maklumla hancur hidup aku weh kalau tade iron . ada selimut , bukan satu tapi duaaa . bagus betul . Bantal pun ada tau . macam tau tau je tak cukup . Special thanks to her for all kindness . Seriously sangat berjasa . Fiza jugakla yang tolong survey hotel , booked n whatsoever lahh. goodjob tourist guide ! cuma takdek gaji jee . ehehehh . takpe takpe , saham pahala kat akhirat nanti yee . In Shaa Allah..

So, kami bertemu di ECM dan berpisah kat sana gak . sempat lagi tengok wayang Ghost Child , yang membuat aku mengantuk . melayang duit akuu wehh . membazir jeee . So far, sampai sini je lah yang aku nak cerita . Aku stay lagi rumah mirra untuk satu malam sebab kalau nak balik dah tak sempat kann . Memang bes holidayy ni . Hope dapat buat lagi . Maybe dekat air terjun pulak yee kawan kawann . hehehehe

2 comments:

miss fifi said...

mcm best je trip tu :3
feel like doing one myself :D

Nana Liena said...

ada trip utk reunion..hebat..hehe..